7 pași pentru unghii perfecte!

Multe dintre noi ne confruntăm cu diferite probleme ale unghiilor, cum ar fi: exfolierea, îngălbenirea sau ruperea.  Toate ne dorim unghii frumoase, care cresc repede si nu se rup imediat dupa realizarea unor treburi casnice (daca nu chiar in timpul acestora, sau cand ne este lumea mai draga). Pentru rezolvarea acestor probleme m-am gandit sa va spun si voua cateva trucuri pe care le-am incercat chiar eu si au avut succes.

1. Tratament cu ulei de ricin pentru unghiile moi si exfoliate. Te poti da o data pe saptamana cu ulei de ricin pe unghie si cuticule, lasand-o sa actioneze timp de 5 min. Dupa doar 3 saptamani, unghiile vor fi mai tari si vor creste mult mai repede.


2. Daca ai unghiile galbene sau patate, poti folosi zeama de lamaie la fiecare manichiura facuta. Storci zeama intr-un bol si tii mainile inauntru timp de 5 min. Daca nu vrei sa pierzi atata timp poti freca o felie de lamaie pe fiecare unghie.
3.  Pilirea unghiei intr-o singura directie, este foarte important ca atunci cand ne pilim unghiile sa o facem cu mare atentie. Pilirea intr-o singura directie ne va ajuta sa avem unghii care nu se exfoliaza si mult mai sanatoase.
4. Sfatul meu este sa nu va taiati niciodata cuticulele. Daca totusi va deranjeaza, inmuiati bine unghiile intr-un bol cu apa calduta, dupa care impingeti usor spre radacina cuticulele cu un bat de lemn special. Acestea au un rol foarte important, protejand radacina unghiei de bacterii.
5. Pentru o hidratare mai intensa a unghiilor foloseste crema de maini pe fiecare unghie masand-o usor.

6. Nu aplica niciodata lacul de unghii color fara o baza in prealabil. Lacul de unghii color ingalbeneste si pateaza unghia. Poti aplica ca baza si un lac de unghii incolor daca nu ai un lac de baza pentru protectie.
7. Daca doriti unghii mai stralucitoare si o manichiura mai rezistenta, aplicati un strat de lac incolor dupa finalizarea manichiurii.

Sper sa va fie de un real ajutor aceste sfaturi, deoarece mainile sunt cartea de vizita a unei femei si de aceea trebuie sa avem mereu unghii ingrijite si sanatoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu